Ik ben Rutger Stok. Vanaf groep 6 basisschool ben ik begonnen met judoën bij de judoschool aan de schoolstraat. Toen ik mijn gele band had behaald wist ik het al vrij zeker, ik ga door tot ik mijn zwarte band heb!
Ik heb de basis dingen geleerd van sensei Paul Siekman. Nadat hij ziek werd ben ik gaan twijfelen of ik wel door zou gaan. Achteraf ben ik reuze blij dat ik dit wel gedaan heb en de trainingen nu mag volgen van Marcel. Doordat mijn ouders beide werkten in de weekenden kon ik nooit echt meedoen met wedstrijden. Helaas, want dit wou ik wel altijd. Om toch maar wat wedstrijd ervaring op te doen, deed ik wel altijd mee met de jaarlijkse clubkampioen schappen.

Na mijn mavo ben ik de mbo opleiding sport en bewegen gaan doen. Tijdens deze opleiding ben ik de cursussen jeugd judo leider en judoleraar A gaan volgen. Tijdens deze 4 jaar ben ik dan toch wedstrijden gaan draaien buiten veendam om. Met Marcel 's ochtends vroeg mee, zelf judoën en daarnaast wat coachen. Ook heb ik bij Marcel 3 jaar lang stage gelopen in alle groepen, van speciaal onderwijs tot aan de veteranen ;)

Mijn favoriete worpen zijn; Harai goshi, o soto gari en ko uchi maki komi.

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');